Wednesday, November 4, 2009

Intretinerea Dintilor

Inainte de a va spune lucruri noi si interesante, trebuie sa va spun ceea ce stiti deja pentru ca este primul pas pentru a va pastra dintii sanatosi. Intretinerea dintilor este foarte asemanatoare cu mentinerea unui aspect fizic placut. Precum aspectul fizic, sanatatea dintilor are un rol esential in relatiile sociale. Oricat de atragatoare este o persoana, un "set" de dinti neingrijiti va reprezenta un "turn off" pentru oricine.

Regula #1: Spala-te pe dinti de 2 ori pe zi (cel putin)
Practic, atunci cand nu te speli pe dinti, lasi resturi de mancare (da, stiu ca suna aiurea) pentru bacteriile care isi au casa in gura ta (din nou stiu ca suna aiurea, dar acesta este adevarul). Mancarea este descompusa de bacterii si de aici rezulta mirosul neplacut si o multime de alte probleme.

Regula #2: Foloseste ata dentara
De multe ori, chiar daca te speli pe dinti, raman resturi de mancare printre dinti. Cum spuneam mai sus, aceste resturi se descompun si miros urat. Ata dentara te ajuta sa elimini aceste resturi. Ai grija insa sa nu iti ranesti gingia (sunt multe cazuri in care gingia sangereaza din cauza unei folosiri excesive a atei dentare).

Regula #3: Foloseste apa de gura
De multe ori, chiar daca te speli pe dinti, ramai cu un gust si uneori cu un miros neplacut. Acest lucru se intampla pentru ca nu toate bacteriile au fost omorate de pasta de dinti. Apa de gura are rolul de a curata si in zonele unde pasta de dinti nu ajunge.

La final: programeaza-ti un control la un medic stomatolog de 2 ori pe an. Consultatia este de cele mai multe ori gratuita si daca totul este ok nu trebuie sa platesti nimic.

--
Dr. Alex Craciun
Consultatii Gratuite & Tratamente Stomatologice
Pentru programari sau alte intrebari: dr.alex.craciun@gmail.com